TV inch maten

| 09/02/2018

Ook als je een televisie gaat kopen, dan zal je veelal inch naar centimeter willen omrekenen. Immers, de beelddiagonaal van een televisiescherm wordt aangeduid in inch. Een scherm in een grotere hoeveelheid inch betekent dat je een groter beeldscherm hebt. Als je een televisie in een kast plaatst, dan is het ook belangrijk om rekening te houden met de maximale hoeveelheid aan inch dat je kunt kopen. Niet alleen de afmeting in inch is relevant, maar ook de afmetingen van de lengte en de breedte. In dit artikel bespreken we de meestvoorkomende inch maten van televisies.Populairste televisie inch maten

Als je kijkt naar de diverse formaten qua televisie dan verschillende deze nogal in populariteit. De bestverkochte televisies variëren doorgaans van de 40 inch tot en met de 65 inch. Het formaat televisie dat je kiest is doorgaans afhankelijk van een aantal factoren. Allereerst is het belangrijk om de afstand van je bank tot de tv te bepalen. Als dit een relatief grote afstand is, dan zul je automatisch voor een grotere televisie kiezen. Ook kan het van belang zijn om te bekijken wat de ruimte is die je voor de televisie hebt. Wil je de televisie bijvoorbeeld in een kast plaatsen? In zo’n geval is de ruimte in de kast leidend. Hieronder een tabel met veelvoorkomende televisie formaten in inch met het bijbehorend aantal centimeters qua tv scherm. Als je meer informatie over televisies nodig hebt, dan kun je altijd kijken op de startpagina over televisies.

Tv in Inches (“) Tv in centimeter (cm)
32 inch televisie 81,28 centimeter tv
40 inch televisie 101,60 centimeter tv
46 inch televisie 116,84 centimeter tv
50 inch televisie 127 centimeter tv
55 inch televisie 139,70 centimeter tv
60 inch televisie 152,40 centimeter tv
65 inch televisie 165,10 centimeter tv

Indeling qua tv inch formaten

Hieronder zie je een indeling qua televisieformaten. Het varieert van kleine televisies tot de grootste televisies.

 Formaat  Inches  Centimeters  Bekijken
 Kleine televisies  32 inch en kleiner  81,28 cm en kleiner  Bekijken
 Middelgrote televisies  40 tot 46 inch 101,6 cm tot 116,84 cm  Bekijken
 Grote televisies  48 tot 60 inch  121,92 cm tot 152,4 cm  Bekijken
 Grootste televisies  65 inch en groter 165,1 cm en groter  Bekijken

Heb je een keuze gemaakt voor een televisie in inch?

In het overzicht hieronder vind je de meest populaire televisies qua verkoop bij Bol.com. Het helpt je bij het vinden van een geschikte televisie voor in je woonkamer.

4.9/5 - (203 stemmen)

Category: Huidig gebruik inch