Tablet en Inch

| 23/02/2017

De beelddiagonaal van een tablet wordt doorgaans ook in inch weergegeven. De doorbraak van het tablet vond plaats in het jaar 2010 met de lancering van de Apple Ipad. Inmiddels is deze tablet toe aan de vierde generatie, wat al aangeeft dat de tablet een succesvol product is. Andere fabrikanten van tablets zijn onder andere Samsung, Toshiba en Acer. Aanvankelijk was het tablet voornamelijk een luxegoed, terwijl het tegenwoordig meer gemeengoed is. Dit heeft onder andere te maken met het feit dat er diverse budgettablets op de markt gebracht zijn. Hierdoor zijn tablets voor meer mensen bereikbaar geworden. Onderstaand vind je meer informatie over tablets en over de veelvoorkomende inch beelddiagonaal maten van tablets. Een beelddiagonaal in inch zegt overigens niet per definitie iets over de afmetingen van de tablet.

Gebruik van tablet

Een tablet is een soort van mobiele computer, die door mensen doorgaans onderweg of op de bank gebruikt wordt. Het is meer handzaam dan een reguliere pc of laptop, terwijl er wel dezelfde handelingen mee te verrichten zijn. Zo kun je bijvoorbeeld eenvoudig jouw e-mail checken of online games doen als Angry Birds. Het beeldformaat is groter dan bij een mobiele telefoon zoals de Apple iPhone, wat maakt dat bijvoorbeeld het bekijken van foto’s prettiger is. Tegenwoordig wordt de tablet zelfs gebruikt bij online winkelen. Zo heeft een onderzoek van Google uitgewezen dat mensen doorgaans diverse apparaten gebruiken om uiteindelijk tot een conversie te komen. Men oriënteert zich op de mobiele telefoon (veelal ‘s ochtends voor het werk), vervolgens gebruikt men op het werk de desktop of laptop en tenslotte bestelt men een product ‘s avonds op de bank met behulp van een tablet. Een tablet heeft altijd de mogelijkheid om een wifi-signaal op te vangen en te gebruiken om het internet te benaderen. Dit laatste verklaart een gedeelte van het succes van tablets.

De eerste tablets

Apple bracht in januari 2010 de Apple iPad op de markt. Deze lancering kan gezien worden als de definitieve doorbraak van het tablet. In principe vond Apple men de Apple iPad een geheel nieuwe categorie producten uit. Mensen bleken dit apparaat prima te waarderen, zo bleek uit de verkoopcijfers. Dit heeft er mede voor gezorgd dat Apple op dit moment al vier generaties van de Apple iPad op de markt heeft gebracht. Tevens is men recentelijk gekomen met een iPad Mini. Inmiddels heeft ook Samsung zich geroerd op de tablet markt. Hierna volgt meer informatie over de schermgrootte van iPads en van de Samsung Tabs.

Schermgrootte iPads in Inch

De iPad van Apple is over het algemeen het meest populair. Er zijn diverse varianten van de iPad op de markt, zoals de iPad Mini en meer recentelijk de iPad Air en de iPad Pro. Al deze varianten hebben een andere schermgrootte die in inches wordt aangeduid. Hieronder kun je per type iPad zien wat de schermgrootte is. Overigens zijn de genoemde afstanden in inch en centimeter de afstanden van de beelddiagonaal. De trend is dat de iPads de laatste jaren een steeds grote maat krijgen qua beelddiagonaal. Was in 2018 bijvoorbeeld 9,7 inch nog de standaard. Tegenwoordig is dat 10,2 inch.

Type Schermgrootte Inch / Cm Direct bekijken
Apple iPad Mini (2019) 7.9 inch / 20.07 cm Bekijken
Apple iPad (2018) 9.7 inch / 24.64 cm Bekijken
Apple iPad (2020) 10.2 inch / 25.90 cm Bekijken
Apple iPad Air (2020) 10.9 inch / 27.69 cm Bekijken
Apple iPad Pro (2020) 12.9 inch / 32.77 cm Bekijken

Schermgrootte Samsung Tablets in inches

De Samsung Tablets hebben in vergelijking met de iPad doorgaans een lagere prijs. Desondanks is de kwaliteit van deze Samsung Tabs ook prima en kun je deze dus zeker meenemen in je overweging op het moment dat je een tablet wilt aanschaffen. Hieronder vind je meer informatie over de schermgrootte van de diverse Samsung Tabs, waaronder de Galaxy Tab A8, Galaxy Tab A7, Galaxy Tab S7 en de Galaxy Tab S7+.

Type Schermgrootte Inch / Cm Direct bekijken
Samsung Galaxy Tab A8 (2019) 8 inch / 20.32 cm Bekijken
Samsung Galaxy Tab A 10.1 (2019) 10.1 inch / 25.65 cm Bekijken
Samsung Galaxy Tab A7 (2020) 10.4 inch / 26.42 cm Bekijken
Samsung Galaxy Tab S7 11.0 inch / 27.94 cm Bekijken
Samsung Galaxy Tab S7+ 12.4 inch / 31.50 cm Bekijken

Schermgrootte Lenovo Tablets in inch

De Lenovo tablets zijn in vergelijking met de iPad en Samsung tablets wat voordeliger geprijsd. Qua schermformaten komen ze overeen met wat we zien bij de iPad en Samsung tablets. In het onderstaande overzicht zie je dat de Lenovo tablets variëren van 8 tot 11 inch, met 10.1 en 10.3 inch als tussenliggend formaten.

Type Schermgrootte Inch / Cm Direct bekijken
Lenovo Smart Tab M8 8 inch / 20.32 cm Bekijken
Lenovo TAB M10 HD 10.1 inch / 25.65 cm Bekijken
Lenovo Tab M10 FHD Plus 10.3 inch / 26.16 cm Bekijken
Lenovo Tab P11 11.0 inch / 27.94 cm Bekijken

Tablet aanschaffen?

Als je eenmaal weet dat je een tablet wilt aanschaffen, kun je bij vele aanbieders terecht. Bol.com heeft een ontzettend groot assortiment als het gaat om tablets.

[kk-star-ratings align="left" reference="auto" valign="bottom"]

Category: Huidig gebruik inch